Patong-taxiargument över 44 bahts prisskillnad med utländsk passagerare blir viral, föraren ber om ursäkt

Patong –

En taxiförare skadade ett staket efter att han blev arg på en utländsk passagerare över ett bråk om en prisskillnad på 44 baht i Patong.

Ett videoklipp blev viralt på sociala medier på söndagen (16 julith). Videoklippet verkade visa en manlig taxiförare som bråkar och försöker attackera sin oidentifierade manliga utländska passagerare framför ett hus. Taxichauffören sparkar ett staket framför huset innan han gav passageraren långfingret och gick sedan iväg.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att utlänningen hade bokat taximotorcykeln via Grab-applikationen för 56 baht. När de anlände till destinationen ville taxi-motorcykelföraren ha 100 baht och uppgav att biljettpriset i ansökan var för lågt. Den utländska passageraren vägrade dock att betala 100 baht och sa att det var för dyrt. Taximotorcykelföraren blev arg och sparkade mot staketet i närheten innan han gav passageraren långfingret.

Taxiföraren identifierades senare av polisen som Mr. Jamnong Salee. Han presenterade sig senare för Patongs polisstation efter att ha sett sig själv på sociala medier och erkände att han tappat lugnet till polisen och bad utlänningen om ursäkt, som också hade förts till polisstationen för att göra en anmälan om händelsen. Utlänningens namn och nationalitet lämnades inte ut.

Mr. Jamnong gick med på att betala husägaren, som inte heller var identifierad, 1000 baht för det skadade staketet. Omslagsbilden togs efter att både den utländska passageraren och Jamnong bett varandra om ursäkt.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.