Phuket-man greps för att ha sålt personlig information om 2,000,000 XNUMX XNUMX personer till bedragare

Phuket -

En man från Phuket greps efter att ha erkänt att han sålt personlig information om 2,000,000 XNUMX XNUMX personer till bedragare.

Överste Thapakorn Hanumart från Cyber ​​Crime Investigation Bureau berättade för Phuket Express att på fredagsmorgonen (14 juli)th) arresterade de en man som endast identifierades som Mr. Padungkiet, 28. Gripandet kom efter att Phukets provinsdomstol hade utfärdat en arresteringsorder för Mr. Padungkiet.

Han greps i Trang och fördes tillbaka till Phuket. Polisen beslagtog mobiltelefoner, datorer, bankböcker och diverse andra föremål från honom.

Padungkiet erkände för tjänstemän att han hade tagit examen från ett universitet med huvudämne i datateknik och sedan dess hanterat webbsidor för hasardspel online, som är olagliga i Thailand. Efter det köpte och stal han personlig information från sina onlinespelkunder, i totalt 2,000,000 8,000 50,000 personer för bara cirka XNUMX XNUMX baht. Han sålde denna information till bedragare online och han fick cirka XNUMX XNUMX baht per månad för denna information.

Padungkiet står inför anklagelser om bedrägeri genom att cirkulera falsk information online som orsakar säkerhetsintrång till nationell säkerhet och individer, övertala andra att gå med på spelsajter och avslöja personlig information för andra.

Han är fortfarande häktad vid presstillfället.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.