Expat Insider 2023-undersökning avslöjar: De bästa och sämsta destinationerna för att bo och arbeta utomlands, Thailand ligger på 6:e plats

Thailand-

InterNations, världens största expat-community med mer än 4.8 miljoner medlemmar, har publicerat de senaste resultaten av sitt årliga Expat Insider undersökning. I år firar undersökningen också 10-årsjubileum. Med mer än 12,000 XNUMX svarande, Expat Insider är en av de mest omfattande undersökningarna om att bo och arbeta utomlands. Det ger insikter om expatliv på 53 destinationer, som erbjuder djupgående information om respondenternas tillfredsställelse med sina respektive länder i dessa fem index: Livskvalitet, Lätt att bosätta sig, Arbeta utomlands, Privatekonomi och Expat Essentials Index.

Expats Njut av ett prisvärt liv i Thailand 

Thailand rankas 6:a av 53 destinationer i Expat Insider 2023 undersökning. Kostnadsmedvetna ex-klappar uppskattar Thailand för dess lättillgängliga och prisvärda bostäder (1:a), såväl som den prisvärda livsstil som det i allmänhet erbjuder. Landet ligger på fjärde plats i privatekonomiindex. Det finns dock fortfarande utrymme för förbättringar när det gäller Arbetskultur & Tillfredsställelse (4:a) och Säkerhet & Säkerhet (46:a). Allt som allt, 86 % säger att de är nöjda med sitt liv i Thailand, jämfört med ett globalt genomsnitt på 72 %. 

De bästa och sämsta destinationerna för expats 2023

Av 53 destinationer i Expat Insider 2023 undersökning, Mexiko (1:a), Spanien, Panama, Malaysia, Taiwan, Thailand, Costa Rica, Filippinerna, Bahrain och Portugal (10:a) är de bästa platserna för expats 2023. Å andra sidan anser expats Kuwait (53:a) , Norge, Türkiye, Sydkorea, Tyskland, Sydafrika, Italien, Malta, Nya Zeeland och Japan (44:a) som de sämsta destinationerna för expats.

Om Expat Insider 2023 Undersökning

InterNations har genomfört sitt årliga Expat Insider undersökning sedan 2014. Denna tionde upplaga av en av världens största expat-undersökningar är baserad på data från 10 12,065 expats som representerar 171 nationaliteter och bor i 172 länder eller territorier. De gav information om olika områden av expatlivet, såväl som deras kön, ålder och nationalitet.

Deltagarna ombads att betygsätta upp till 56 olika aspekter av livet utomlands på en skala från ett till sju. Processen betonade respondenternas personliga tillfredsställelse med dessa faktorer, med hänsyn till både känslomässiga ämnen och mer sakliga aspekter med lika stor vikt. Betygen av de individuella faktorerna buntades sedan samman i olika kombinationer för totalt 16 underkategorier, och deras medelvärden användes för att upprätta fem aktuella index: Livskvalitet, Lätt att bosätta sig, Arbeta utomlands, Privatekonomi och Expat Essentials . Dessa index beräknades ytterligare tillsammans med expats generella lycka med sitt liv utomlands för att ranka 53 destinationer runt om i världen.

För att finnas med i indexen och den totala rankningen krävdes en urvalsstorlek på minst 50 undersökningsdeltagare per destination.

Om InterNations

Med mer än 4.8 miljoner medlemmar i 420 städer runt om i världen, InterNations är det största globala samhället och en informationskälla för människor som bor och arbetar utomlands. InterNations erbjuder globala och lokala nätverk och umgänge, både online och ansikte mot ansikte. Vid cirka 4,000 XNUMX evenemang och aktiviteter per månad har utlandsstationerade möjlighet att träffa andra globala hjärnor. Onlinetjänster inkluderar diskussionsforum och användbara artiklar med personliga erfarenheter, tips och information om livet utomlands. Medlemskap är endast genom godkännande för att säkerställa att vi förblir en förtroendegemenskap. InterNations är en del av NEW WORK SE, en grupp varumärken som erbjuder produkter och tjänster för ett bättre arbetsliv.

Hitta mer information om InterNations på vår tryck på sidan, i vår företagsblogg, eller i vår magasinet. Följ oss på Twitter för uppdateringar och datainsikter om expatlivet.

Det föregående är ett pressmeddelande från Internationals. Deras tankar och uttalanden är helt och hållet deras.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.