Under konstruktion Lat Krabang Overpass Bridge i Bangkok kollapsar, flera dödsfall och skador rapporterade

Bangkok-

En övergångsbro under konstruktion som ligger vid On Nut-Lat Krabang Road i Bangkok har kollapsat nära skymningen i kväll, den 10 juli 2023, och dödade minst två personer och skadade åtta till.

Wisanu Subsompol, vice guvernör i Bangkok, berättade för den associerade thailändska pressen att bron under konstruktion verkade ha vält medan betydande trafik var i området under brokonstruktionen. Bangkok Metropolitan Administration, eller BMA, tjänstemän bekräftade minst två dödsfall och skador på höger sida men varnade för att detta inte var slutgiltigt eftersom pågående sökningar efter människor som eventuellt fastnat under spillrorna pågår.

En exakt orsak till kollapsen kommer sannolikt att ta lite tid, varnade BMA-tjänstemän, när räddningsteam och stadstjänstemän rusade till platsen för att ge hjälp. Under presstiden var tunga räddningstjänster och räddningsarbetare på plats i området.

Detta är en utvecklingshistoria och kommer att uppdateras när mer information kommer in från BMA-tjänstemän.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.