Top National Thailand-historier från den senaste veckan: Thailands premiärministeromröstning planerad att äga rum den 13 juli och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 3 juli 2023, till söndagen den 9 juli 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Ingenjörsinstitutet i Thailand (EIT) sa att den rörliga gångvägsolyckan på Don Mueang internationella flygplats kan ha orsakats av ett plötsligt fallande föremål.

Flygplatser i Thailand (AOT) har inrättat en kommitté för att undersöka en nyligen inträffad incident som involverade en rörlig gångväg på en av dess flygplatser, vilket resulterade i en allvarlig skada på en passagerares ben.

Kvinnan ska ha återhämtat sig och lärt sig gå med hjälp. Hon funderar också på en benprotes.

2. Kroppen av en 58-årig australiensisk man hittades flytande i havet vid Ao Nang.

Det här är inte den första döda kroppen som nyligen hittats flytande i Krabi, den australiensiske mannen gör tre på några veckor.

3. Operationen för att föra tillbaka en sjuk thailändsk elefant från Sri Lanka till Thailand har slutförts.

Elefanten anlände till Chiang Mais internationella flygplats i söndags (2 juli). Elefanten överfördes senare till Lamphang för behandlingar.

4. Den nyvalde talmannen i det thailändska parlamentet, Wan Muhamad Noor Matha, har satt den 13 julith2023 som D-dagen för omröstningen om Thailands 30th premiärminister.

Håll utkik på TPN Media för vad som kommer att bli en historisk och möjligen turbulent dag.

5. Immigrationsbyråns kommissionär Pol. Generallöjtnant Pakphumpipat Sajjaphan höll ett seminarium torsdagen den 6 juli för att utrusta immigrationstjänstemän med nödvändiga färdigheter för att effektivt ta itu med frågan om personer som stannar kvar.

Påföljderna för övervistelse skiljer sig beroende på den period man stannat kvar, men inkluderar ofta utvisning på den som stannar kvar, böter, svartlistning och internering på Immigration Detention Centre i Bangkok tills man utvisas.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.