Långsam Loris återvände till skogen i Phuket – VIDEO

Phuket -

En vandrande och förlorad långsam loris har återförts till en skog i Thalang.

Chefen för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Study Centre Pongchart Chueahom berättade för Phuket Express att de underrättades om den förlorade långsamma lorisen av en räddningsarbetare från Kusoldharm Foundation i Mueang Mai på lördagen (8 juli)th).

De fångade den långsamma loris som vandrade i ett bostadsområde i Sri Soonthorn efter att de underrättats av en lokal invånare om det förlorade djuret.

På söndag (9 julith), den långsamma lorisen, som var frisk, släpptes tillbaka till Khao Phra Thaeo icke-jaktområde i Thalang.

Relaterad berättelse:

En skadad apa har räddats på en kulle i Phuket.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.