Phukets största berättelser från den senaste veckan: Rysk man dör efter att ha hoppat från det berömda templet och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 3 juli 2023 till söndagen den 9 juli 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En minibussförare ska ha hotat en utländsk passagerare med en järnstång i Phukets gamla stadsdel. En minibussförare har åtalats för att ha hotat en singaporeansk passagerare i Phukets gamla stadsdel som blev viralt tack vare en video i sociala medier som kan ses här. Minivansföraren fick böter på 1,000 XNUMX baht. Polisen rapporterade också händelsen till Krabi Land Transport Office.

2. Totalt har det skett 64 dödsfall på fyra månader från trafikolyckor i Phuket hittills i år, vilket är en ökning från förra året.

Av dem var 24 utlänningar och de flesta ryska, följt av Myanmar.

3. En utlänning ska ha försökt sälja en falsk guldklocka för 50,000 XNUMX baht i Thalang.

Polisen i Tha Chatchai identifierade inte den misstänkte.

4. Femton pistolskott avlossades mitt på ljusa dagen efter ett gräl mellan thailändare och en man från Myanmar i Kathu.

Fem misstänkta greps efter att skott med femton pistoler avlossats mitt på ljusa dagen i Kathu i ett bostadsområde.

Skottlossningen kom efter att de tre tonåringarna bråkade med en annan part i en trafikolycka. De hävdade att den andra parten attackerade dem först.

5. En oidentifierad utländsk man besteg Phukets mest berömda tempel. Han hotade att hoppa från en pagod i flera timmar och hoppade till slut efter att ha försökt slåss mot räddare på toppen av templet.

En 35-årig rysk man dog efter att han hoppat från en pagod trots försök att rädda honom vid ett berömt tempel i Chalong. Hans vänner berättade för thailändska medier att han hade druckit lite vatten som möjligen var blandat med okända ämnen innan han började hallucinera.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.