Berusad man greps efter att ha avlossat skott i allmänhet i Thalang, skrämmt utländska och thailändska invånare

Thalang –

En berusad man greps efter att han öppnat eld med ett skjutvapen offentligt vilket skrämde både utländska och thailändska invånare.

Pol. Överste Pisit Chuenpeth, chef för Thalang-polisen, berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen runt 10:18 på söndagskvällen (9 juli)th) bakom ett bostadsområde i by nummer 3 i Sri Soonthorn. Poliser och Phuket Express kom snabbt till platsen.

Polisen stoppade den misstänktes pickup som kom ut från bostadsområdet. Den berusade föraren identifierades av polisen endast som Mr. Muan, okänd ålder, som hittades med ett registrerat CZ .22-gevär och 55 kulor.

En oidentifierad kvinnlig utlänning hittades gråtande av rädsla och bad polisen att ta hennes barn till en säker plats eftersom hon bor bredvid den misstänktes hus och var rädd för ytterligare incidenter.

Muan fördes till Thalangs polisstation. Han berättade för överste Piset att invånarna på bostadsområdet alltid dumpade sopor vid väggen bredvid hans hus, vilket gjorde honom arg och irriterad. Han avlossade cirka fyra skott i luften och kastade stenar på närliggande tak på grund av sin ilska.

Muan åtalas för att ha burit ett vapen offentligt utan vederbörlig anledning och för rattfylleri.

Det är oklart om polisen skulle undersöka grundorsaken till soptvisten mellan grannar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.