Thailändsk immigrationstjänsteman lovar att rensa landet från alla överstayers inom tre månader

Nationellt —

Immigrationsbyråns kommissionär Pol. Generallöjtnant Pakphumpipat Sajjaphan höll ett seminarium torsdagen den 6 juli för att utrusta immigrationstjänstemän med nödvändiga färdigheter för att effektivt ta itu med frågan om personer som stannar kvar.

Övernattning är när någon stannar efter datumet för sitt lagliga visum utan tillstånd från Thai Immigration.

Inom de kommande tre månaderna bör antalet personer som övernattar minskas till noll, eftersom de är mer benägna att engagera sig i kriminella aktiviteter, vilket kan påverka Thailands turistindustri, Pol. Generallöjtnant Pakphumpipat sa.

Han tillade att immigrationsbyrån också skulle utveckla komplexa utredningsstrategier för att nå detta mål på noll genom att fokusera på att avveckla nätverk som är involverade i smuggling av utländska individer till landet.

Immigrationstjänstemän skulle utplaceras regelbundet för att utföra passkontroller på plats på platser, särskilt nöjesställen i hela landet, och företag skulle behöva rapportera inkvartering av utländska individer till tjänstemännen. Thailändsk lag tillåter stickprovskontroller av utländska medborgare för att säkerställa att de är lagligt bosatta i kungariket. Det är också lag att alltid ha juridisk legitimation på sin person.

Pol. Generallöjtnant Pakphumpipat trodde att Immigrationsbyråns databas om främmande personer inom kungariket skulle stärkas avsevärt i framtiden.

Detta skulle göra det möjligt för immigrationstjänstemän och poliser att kunna spåra utländska individer oavsett om de var förlorade eller hade begått ett brott inom 1-2 dagar, sade han.

Planen kommer också att använda smarta bilar som är utrustade med avancerad kameraansiktsigenkänningsteknik kopplad till Thai Immigration Database som ständigt skannar ansikten på fotgängare och åskådare för att identifiera dem som stannar kvar. Denna teknik hade använts framgångsrikt i livliga turistområden som också hade många problem med övernattning som Phuket och Pattaya.

Påföljderna för övervistelse skiljer sig beroende på den period man stannat kvar, men inkluderar ofta utvisning på den som stannar kvar, böter, svartlistning och internering på Immigration Detention Centre i Bangkok tills man utvisas.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.