Utländsk man klättrar på det berömda Chalong-templet och hoppar

Chalong –

En oidentifierad utländsk man besteg Phukets mest kända tempel i kväll. Han hotade att hoppa från en pagod i flera timmar och hoppade till slut efter att ha försökt slåss mot räddare på toppen av templet.

Chalong-polisen underrättades om händelsen klockan 5:20 på fredagen (7 julith) vid Chalong-templet (Chaithararam-templet) i Chalong som är det mest kända templet i Phuket.

Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände till en pagod inne i templet för att hitta den manliga utlänningen på toppen av pagoden som är cirka sex våningar hög från marken.

En stege användes för att låta utlänningen klättra ner men han vägrade. En stor luftmadrass har också placerats på marken.

Phukets guvernör Naroong Woonciew anlände senare till platsen och tillsammans med polisen försökte förhandla med utlänningen.

Klockan 8 hoppade utlänningen ner på luftmadrassen nedanför. Han fick HLR. Hoppet kom medan mannen kämpade och kämpade mot räddningsarbetare och polis som försökte dra mannen säkert från pagoden.

Lokala invånare var upprörda på grund av templets helighet och polisen försökte kontrollera den hektiska scenen och hindra invånarna från att ta sig till den skadade mannen som fördes till ett sjukhus under kraftig polisnärvaro för hans säkerhet på grund av arga lokalbefolkningen som lovade att följa efter mannen till sjukhuset.

Klockan 10:30 har han dödförklarats på Vachira Phukets sjukhus. Phuket Tourist Assistance Center (TAC) rapporterade att han är en ryss, 35, och kommer att fortsätta att kontakta sina anhöriga och ambassad.

Detta är en utvecklande berättelse.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Pattaya News föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.