30 miljoner människor har gått med i Metas nya apptrådar inklusive TPN Media

Nationellt —

Meta lanserade på onsdagen officiellt vad många beskriver som en potentiell Twitter-mördare - "Trådar", en applikation som är avsedd att ge ett utrymme för realtidskonversationer genom textbaserade meddelanden.

Facebook eller Meta har försökt konkurrera med Twitter genom åren, och den här gången har det gigantiska teknikföretaget förmodligen tagit det största svep mot sin rival hittills.

Trådar är länkade till Instagram och liknar Twitter på flera sätt när det gäller funktioner. Användare kan se meddelanden från dem de följer, och de kan välja att följa samma grupp människor som deras Instagram-konto.

Dessutom kan användare anpassa sitt Threads-konto så att det är offentligt samtidigt som de behåller integriteten på sitt länkade Instagram-konto. När det gäller textinmatning överskrider Threads gränsen på 280 tecken i Twitter-appen för användare som inte prenumererar genom att tillåta upp till 500 tecken.

Användare kan också sömlöst dela inlägg mellan trådar och Instagram och bifoga länkar, bilder och videor med en maximal varaktighet på 5 minuter.

Släppet av Threads kommer kort efter att Twitters största aktieägare Elon Musk meddelade att han införde en policy för "visningsgränser" för appen.

Med denna begränsning kommer Twitter-användare att bara kunna se ett begränsat antal tweets per dag – 1,000 10,000 tweets för overifierade användare, 500 XNUMX tweets för betalda prenumeranter och XNUMX tweets för nya användare. Denna plan är dock ännu inte huggen i sten efter kritik från användarbasen och kan komma att ändras.

På torsdagsmorgonen sa Metas vd Mark Zuckerberg på sitt verifierade Threads-konto att hans nya app redan har fått 30 miljoner registreringar.

Trådar är tillgängliga för nedladdning i 100 länder inklusive Thailand, men det är ännu inte tillgängligt i EU på grund av regulatoriska problem.

Vi på The Pattaya News/TPN Media har också en egen Trådar konto där vi kommer att dela massor av exklusivt innehåll och berättelser som händer i och runt Pattaya och Thailand med våra följare. Glöm inte att trycka på länken ovan, tryck på följ och kolla in oss på denna nya banbrytande app!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.