UPPDATERING: Fem personer greps efter att femton pistolskott avlossats på allmän plats i Kathu

Kathu –

Fem misstänkta greps efter att skott med femton pistoler avlossats mitt på ljusa dagen i Kathu i ett bostadsområde.

Vår tidigare historia:

Femton kulpatroner hittades framför ett hyresrumskomplex. Inga skador eller dödsfall rapporterades.

Nu till uppdateringen:

Kathu-polisen berättade för Phuket Express på torsdagen (6 julith) att de arresterade fem misstänkta, inklusive tre tonåringar under 18. De arresterade identifierades endast som Nopphon 'Gor' Saen Kla, 30, Pakorn 'Han' Noinit, 29, Mr. Eak, 17, Mr. San, 16 och Mr Chai, 17.

Ett Glock 19 handeldvapen och 37 kulor beslagtogs från Mr. Nopphon. Från Pakorn beslagtogs en revolver, en .38 Special Undercover-pistol och fem kulor.

De står åtalade för olagligt innehav av skjutvapen och ammunition och för att bära ett vapen offentligt utan tillstånd. Nopphon och Pakorn står inför ytterligare anklagelser för att ha öppnat eld offentligt utan vederbörlig anledning.

Skottlossningen kom efter att de tre tonåringarna bråkade med en annan part i en trafikolycka. De hävdade att den andra parten attackerade dem först innan de ringde Nopphon och Pakorn som hade vapen att gå med.

Polisen fann att Nopphon var samma person som sköt in kulor i en lotteributik förra månaden.

En lotteributik i Phuket Town har hotats av en oidentifierad beväpnad man som skjuter kulor genom skyltfönstret mitt på ljusa dagen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.