Patongpolisen undersöker klagomål om utländska barberare

Patong –

Patongpolisen har undersökt efter att de fått klagomål om att utlänningar utförde förbjudna jobb som frisörer och salongsarbetare.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på onsdagen (5 julith), inspekterade de en frisörsalong i Soi Saen Sabai. Ägaren och all personal var thailändska.

Ytterligare fem frisörsalonger i Soi Ban San inspekterades. Två av dem stängdes. Tre andra butiker hittades med thailändska ägare och thailändsk frisörpersonal. Däremot hittades tre migrantarbetare utan arbetstillstånd.

Patongpolisen drog slutsatsen att inspektionen inte hittade några utlänningar som arbetade som frisörer eller salongsarbetare, men de skulle vidta åtgärder mot migrantarbetarna.

Phuket Express noterar att frisörer och salongsarbetare är ett skyddat thailändskt yrke och utlänningar kan inte arbeta inom detta område eller få arbetstillstånd för att göra det.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.