Tragisk rörlig gångvägsincident på Don Mueang flygplats fortfarande under granskning

Flygplatser i Thailand (AOT) har inrättat en kommitté för att undersöka en nyligen inträffad incident som involverade en rörlig gångväg på en av dess flygplatser, vilket resulterade i en allvarlig skada på en passagerares ben.

Kommittén, som består av representanter från transportministeriet, Engineering Institute of Thailand (EIT), Engineers Council, Siam Hitachi Company och offrets familjemedlemmar, har fått i uppdrag att slutföra utredningen inom 15 dagar.

Händelsen inträffade den 29 juni när passageraren föll på en av flygplatsens resande och skadade hennes vänstra ben allvarligt. Som svar meddelade AOT-chefen Kerati Kijmanawat att kommittén skulle utvärdera möjligheten att ersätta rörliga gångvägar som är över 20 till 25 år gamla på alla sex AOT-flygplatser, nämligen Don Mueang, Suvarnabhumi, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai och Mae Fah Luang-Chiang Rai.

I spåren av händelsen har alla 20 rörliga gångvägar på Don Mueang flygplats tillfälligt stängts av från drift. Gångvägarna kommer gradvis att återupptas efter en noggrann inspektion och nödvändiga uppgraderingar, en process som beräknas ta cirka en månad.

Direktör Kerati erkände att några av resandena är över 27 år gamla och betonade att underhåll hade utförts på dem regelbundet. Han noterade dock att kommittén skulle överväga att ersätta de som är äldre än 15-20 år och utforska antagandet av ny teknik, såsom sensorer, för att förbättra säkerhetsåtgärderna.

Polischefen för Don Mueang, Pol Col Adirek Tongkeamkeaw, rapporterade under tiden att utredarna för närvarande förhör personer som är inblandade i fallet i väntan på resultatet av rättsmedicinska tester. Flygplatsens CCTV-bilder granskas också för att avgöra om olyckan orsakades av oaktsamhet.

Den ursprungliga artikeln dök upp på The Thai Government PR Department NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/