Tjuvar påstås stjäla mer än 2 miljoner baht från poolvilla i Krabi  

FOTO: MGR Online

Krabi –

Tjuvar ska ha stulit varor värda mer än 2 miljoner baht från en poolvilla i Krabi. Ägaren anmälde stölden till polisen för fem månader sedan men de misstänkta är fortfarande på flykt.

Fru Khwansurat Beger, 32, från Surat Thani, ägaren till en poolvilla i Ao Nang, lämnade in ett klagomål till ombudsmannens kontor i Krabi tillsammans med en polisanmälan. Hon hade investerat mer än 10 miljoner baht för bygget av villan som pausades under Covid-19.

På Februari 10th2023 besökte hon och hennes familj byggarbetsplatsen och märkte att många byggverktyg och två stora containrar hade stulits. Hon sa att tjuvar hade stulit byggverktygen från poolvillan under konstruktion.

Lokalbor i närheten berättade för henne att i januari i år flyttade människor med kranbilar bort containrarna och några takkonstruktioner. Vid tillfället antog de att ägaren hade känt till flytten.

Phuket Express noterar att ombudsmannens kontor eller Damrong Dhamma Center är regeringskontor som drivs under inrikesministeriet. Detta kontor tillhandahåller GRATIS hjälp till personer som lämnar in klagomål om något där de tror att de inte fått rättvisa. Varje provins har ett sådant kontor.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.