Thailands premiärministeromröstning planeras att äga rum den 13 juli

Thailand -

Den nyvalde talmannen i det thailändska parlamentet, Wan Muhamad Noor Matha, har satt den 13 julith2023 som D-dagen för omröstningen om Thailands 30th premiärminister.

Vår tidigare historia:

Wan Muhamad Noor Matha från Prachachart Party har enhälligt utsetts till att bli talman i det thailändska parlamentet.

Nu till uppdateringen:

sade Wan Muhamad efter ett möte i parlamentet på onsdagen (5 julith). "Vi har diskuterat situationen med senatens talman Mr. Pornpetch Wichitcholchai. Han gick med på att omröstning skulle äga rum för att välja Thailands 30:e premiärminister torsdagen den 13 juli 2023. Omröstningen kommer att börja klockan 9.30 och framåt i nationalförsamlingens gemensamma sammanträde.”

Håll utkik på TPN Media för vad som kommer att bli en historisk och möjligen turbulent dag.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.