Thailands regering lanserar ThaiID, en applikation för digitalt mobilt ID

Den thailändska regeringen har officiellt lanserat mobilapplikationen ThaID (THAI-ID), en stor utveckling inom digitala transaktioner för verifiering av personlig identitet. Appen eliminerar behovet av datainmatning, vilket gör processen bekväm, snabb och säker.

Premiärministern Prayut Chan-o-cha ledde den officiella lanseringen av systemet för digital identitetsverifiering och ansiktsigenkänning. Departementet för landskapsförvaltningen utvecklade appen för att underlätta tillgången till tjänster från offentliga eller privata sektorer som kräver identitetsbekräftelse.

44 statliga myndigheter har hittills antagit systemet och över 380,000 XNUMX personer har registrerat sig för att använda dess tjänster.

Gen Prayut bekräftade på nytt regeringens beslutsamhet att omvandla Thailand till ett digitalt samhälle i linje med dess 4.0-policy. Han betonade att digital teknik förbättrar statliga myndigheters public service-kapacitet, vilket gör dem mer tillgängliga samtidigt som de minskar kostnaderna. Han tillade att han hoppades att appen skulle användas till sin maximala potential.

Sedan starten 2019 har ThaID-projektet uppnått betydande milstolpar. Premiärministern har uppmanat alla sidor att samarbeta och vidareutveckla projektet till ett omfattande statligt servicesystem som inger förtroende och förbättrar bilden av den thailändska regeringen, samtidigt som det i slutändan förbättrar medborgarnas livskvalitet.

Departementet för provinsförvaltningen betonade också behovet av att öka allmänhetens medvetenhet om ThaID-appen i alla 878 distrikt och 76 provinser. Detta initiativ inkluderar att främja nedladdning och användning av appen, särskilt bland den yngre generationen, för att maximera fördelarna för varje familj.

Den ursprungliga artikeln dök upp på den thailändska regeringens PR-avdelning NNT.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/