Sjuk havssköldpadda räddad på Patong Beach

Patong –

En sjuk havssköldpadda har räddats på Patong Beach.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de underrättades om havssköldpaddan på Patong Beach på tisdagen (4 juli)th). De anlände till stranden för att hitta en ung Hawksbill havssköldpadda.

Den var 34 centimeter lång, 29 centimeter bred och vägde 2.7 kilo. Sköldpaddan var svag med några sår på sin främre flipper. Efter en fullständig undersökning fann de att dess tarm var igensatt. Sköldpaddan led av proteinbrist och har fått medicinsk behandling.

Sköldpaddan förväntas återhämta sig helt.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.