Man greps i Phuket med 47 SIM-kort och 17 ID-kortläsare

Phuket -

En man greps i Phuket Town med 20 redo att användas och 27 oregistrerade och telefon SIM-kort och 17 ID-kortläsare.

Phuket City Police berättade för Phuket Express att på onsdagen (5 julith) arresterade de en man som bara identifierades som Mr. Sorn, 38, på Chumphon Road nära Phuket City Police Station i Phuket Town.

Han beslagtogs av 20 SIM-kort för telefonen, 27 oregistrerade SIM-kort för telefonen och 17 id-kortläsare. Han fördes till Phukets polisstation för att åtalas för att ha tillhandahållit eller sålt registrerade SIM-kort för mobiltelefoner till andra utan korrekt identifiering.

Polisen fortsätter sin utredning för att ta reda på om dessa SIM-kort används för att utföra brottsliga eller olagliga handlingar, till exempel callcenterbedrägerier.

Detta hände bara en dag efter denna liknande arrestering:

En 27-årig kvinna greps i Phuket med 50 registrerade SIM-kort för mobiltelefoner.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.