Utlänning påstås ha försökt sälja falsk guldklocka i Phuket

Phuket -

En utlänning ska ha försökt sälja en falsk guldklocka för 50,000 XNUMX baht i Thalang.

191 call center polisen underrättades av en lokal invånare i Phuket på tisdagen (4 julith). Den inblandade personen var en utlänning men ingen känner till hans nationalitet, även om det fanns spekulationer om att han kunde vara indisk, bangladeshisk eller pakistansk. Den misstänkte ska ha försökt sälja en falsk guldklocka för 50,000 XNUMX baht till lokalbefolkningen men ingen skulle köpa den eftersom de tydligt kunde se att den var gjord av falskt guld, trots mannens insisterande på att den var äkta.

Tha Chatchai-polisen ska ha hittat den utländska mannen i fråga och fortsätter sin undersökning för att se om utlänningen försökte sälja en falsk guldklocka som anklagad eller inte. De kan också undersöka om mannen har ett arbetstillstånd för att sälja varor i Thailand, eftersom det, trots att utländska medborgares onlineförsäljning och personlig försäljning är utbredd, tekniskt sett enligt thailändsk lag anses fungera, vilket är olagligt utan ett ordentligt arbetstillstånd.

Polisen i Tha Chatchai identifierade inte den misstänkte för The Phuket Express.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.