UPPDATERING: Minibussförare åtalad för att ha hotat singaporeanska passagerare i Phuket över 100 baht

Phuket -

En minibussförare har åtalats för att ha hotat en singaporeansk passagerare i Phukets gamla stadsdel som blev viralt tack vare en video i sociala medier som kan ses här.

Vår tidigare historia:

En minibussförare ska ha hotat en utländsk passagerare med en järnstång i Phukets gamla stadsdel.

Nu till uppdateringen:

Phuket City Police berättade för Phuket Express att den utländska passageraren identifierades som MR. FARIS BIN ABDULKADIR BASHARAHIL, 35, singaporeansk medborgare. Han har även gjort en polisanmälan mot minivansföraren.

Minibussföraren, identifierad endast som Mr. Boy, presenterade sig senare för polisen. Han berättade för polisen att han plockade upp 11 passagerare som en grupp inklusive Mr. Faris från ett hotell i Krabi. Herr Faris bad om att bli avsläppt på ett hotell på Narisorn Road i Talad Yai där han hade bokat ett hotell.

Men Mr Boy berättade för Faris att företaget som skötte gruppresan bad honom att släppa av alla passagerare i Phukets gamla stadsdel. Föraren sa att han skulle lämna Mr. Faris på en annan plats för 100 baht mer men Mr. Faris vägrade att betala mellanskillnaden innan ett intensivt verbalt argument ägde rum i fordonet. Under bilresan hävdade Mr. Boy att Mr. Faris var oförskämd och oartig mot honom och förbannade honom.

Oavsett, Mr Boy står inför rättsliga anklagelser för att ha hotat andra efter att han kastade Mr Boy från sitt fordon och verkade hota honom på viral video. Mr. Boy har erkänt anklagelsen och fick böter på 1,000 XNUMX baht. Phuket City Police har också rapporterat händelsen till Krabi Land Transport Office, men det är oklart om Mr Boy kommer att bli avstängd vad gäller sin anställning eller körkort.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.