Totalt 64 dödsfall på 4 månader från Phuket vägolyckor

Phuket -

Totalt har det skett 64 dödsfall på fyra månader från trafikolyckor i Phuket hittills i år, vilket är en ökning från förra året.

Ett trafiksäkerhetsmöte i Phuket hölls denna vecka ledd av Phukets viceguvernör Arnuparp Rodkhwan Yodrabam.

Arnuparp sa: "Antalet dödsfall i trafikolyckor i Phuket har fortsatt att öka varje år. Det genomsnittliga antalet är 135 dödsfall per år vilket är cirka 11 dödsfall per månad. Från januari till april i år var det 64 döda. Jämfört med samma period förra året har antalet ökat med 45 procent. Antalet förväntas uppgå till 200 dödsfall i år om det fortsätter i denna takt”, förklarade Arnuparp.

"De flesta dödsfall i trafikolyckor berodde på motorcyklar med förare eller passagerare som inte hade hjälm. Några av dem var utländska turister som hyrde motorcyklar. Vi försöker uppmana trafikanter att bära hjälm och säkerhetsbälte, att inte överskrida hastighetsgränserna, att inte dricka och köra, och sakta ner eller stanna för fotgängare på tvärgående promenader för att minska trafikolyckor och dödsfall i trafiken.” Herr Arnuparp tillade.

Phuket Express har täckt flera dödsolyckor nyligen som denna hit and run.

Två personer dog också i den här fasansfulla Patong Hill-olyckan nyligen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.