Kvinna arresterad i Phuket för påstådd bedrägeri genom att utge sig för att vara en känd onlinesäljare

Phuket -

En kvinna greps i Phuket för påstått bedrägeri efter att ha utgett sig för att vara en berömd onlinesäljare i Thailand.

Motorvägspolisen berättade för Phuket Express att de hade arresterat en kvinna som endast identifierades som Ms. Pannapaphon, 30, framför ett köpcentrum i Wichit, Mueang Phuket på söndagen (2 juli). Gripandet kom efter att brottmålsdomstolen utfärdat en arresteringsorder den 26 junith, 2023 och en arresteringsorder från Chanthaburi Provincial Court utfärdad den 1 juli 2023 för bedrägeri och import av falsk onlineinformation.

I början av förra året ska Pannapaphon ha skapat en Facebook-sida som "Pimrypie Sells Everything". Pannapaphon lurade andra eftersom de trodde att sidan var en riktig sida och köpte produkter av henne. Men föga överraskande fick potentiella köpare inte produkter eller återbetalning för sina överförda pengar. Många offer i Thailand har lämnat in anmälningar till polisen.

Phuket Express noterade att den riktiga Facebooksidan "Pimrypie Sells Everything" är den mest kända onlinebutiken i Thailand och är baserad i Bangkok.

Pannapaphon hävdade för polisen att hon inte kände till den falska Facebook-sidan. Hon sa att hon bara var en person som anställdes av någon som hon inte kände för att öppna ett bankkonto. Hennes bankkonto användes endast för att överföra pengar.

Polisen i Phuket höll henne i förvar oavsett när de undersökte fallet och var skeptiska till hennes påståenden om att hon inte kände någon som hon gick med på att öppna ett bankkonto för och inte visste vad kontot användes till.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.