Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Chockerande gångvägsolycka på Thai flygplats och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den sista veckan 26 juni till 2 juli 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var! Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

1. Gå framåt Partiet är fortfarande övertygat om att få tillräckligt med röster i senaten för att göra Pita till premiärminister

I dagsläget har koalitionsalliansen 312 riksdagsledamöter, men för att Pita Limjaroenrat ska kunna tillträda behöver de minst 376 röster eller ytterligare 64 röster från det gemensamma parlamentet.

Move Forward-partiet är fortfarande övertygat om att få tillräckligt med röster i senaten för att göra Pita till premiärminister

2. Internationella kryssningsfartyg lyfts fram som viktiga bidragsgivare till thailändsk turism

Pattaya överväger också en hamn för ett kryssningsfartyg.

Internationella kryssningsfartyg lyfts fram som viktiga bidragsgivare till thailändsk turism

3. Thai Airways vill utöka flottan avsevärt

Thai Airways siktar på att slutföra ett avtal om att köpa minst 30 nya flygplan i slutet av året och kan fördubbla sin flotta av smalkroppsflygplan under det kommande decenniet, enligt dess vd.

Thai Airways vill utöka flottan avsevärt

4. Passagerare på Don Mueang flygplats tappar benet efter att ha fastnat i en rörlig gångväg

Kvinnan är fortfarande under nära sjukvård som presstid. Hennes amputerade ben skulle enligt uppgift inte kunna sättas fast igen.

Passagerare på Don Mueang flygplats tappar benet efter att ha fastnat i en rörlig gångväg

5. Data visar att Thailand ser 1.3 miljoner kinesiska resenärer i år

Välkommen till Thailand!

Data visar att Thailand ser 1.3 miljoner kinesiska resenärer i år

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.