Minibussförare ska hota utländsk passagerare med järnstång i Phukets gamla stadsdel

Phuket -

En minibussförare ska ha hotat en utländsk passagerare med en järnstång i Phukets gamla stadsdel.

Ett videoklipp av händelsen gick viralt på sociala medier och kan ses HÄR på söndag eftermiddag (2 julind). Enligt bilderna kom den oidentifierade föraren ut ur en minivan som stod parkerad nära ett kafé på Rassada Road i Talat Yai, Phukets gamla stadsdel.

Föraren höll i en järnstång när han kom ut ur minivanen. En utländsk passagerare vars nationalitet och namn inte identifierades för pressen kom ut ur minivanen med lite bagage. Föraren verkade vara på väg att slå utlänningen med handen och stången men utlänningen gick därifrån.

Händelsen slutade inte omedelbart och minibussföraren verkade ha försökt attackera utlänningen två gånger. Ingen skadades dock i händelsen. Det rapporterades inte varför minivansföraren var arg och ville attackera sin passagerare.

Det sa Phuket Citys vice överstelöjtnant Kamalart Niyomket till Phuket Express. Minibussföraren kommer att förhöras någon gång i dag, måndag (3 julird), om händelsen.

Vid det tillfället kommer Phuket Express förhoppningsvis att kunna svara på fler okända frågor om händelsen som blev viral på sociala medier och enligt Phuket City kan polisen allvarligt skada den positiva bilden av turism i Phuket.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.