Papperslös migrant från Laos greps efter en serie inbrott i Patong

Patong –

En papperslös laotisk migranttjuv som bröt sig in i hus i Patong och stal kontanter och ett vapen arresterades.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att på söndagseftermiddagen (2 julind) arresterade de en efterlyst laotisk misstänkt, 46, (namnet släpptes inte) i Patong.

Han beslagtogs av ett handeldvapen, beskrivet som en "Colt .38 Super". Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för stöld och att ha vistats i Thailand utan tillstånd. Han har erkänt alla anklagelser.

Gripandet kom efter att Patongpolisen fått rapporter om att en tjuv bröt sig in i två hus i Patong förra månaden. Tjuven stal en pistol och totalt 35,500 XNUMX baht i kontanter.

Detta är inte den första stölden nyligen i Phuket som nyligen i Thalang a tjuven ska ha stulit en miljon baht från en utländsk man.

Tidigare den här månaden, en tjuv från Yala greps i Phuket för sju fall av stöld lokalt.

I en viral berättelse, en tjuv försökte bryta sig in i en bank och misslyckades och valde istället ett bageri i närheten i Phukets gamla stadsdel.

I en annan viral berättelse, en illegal taxibilschaufför stal en utlännings SUV och greps.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.