Video av berusade utländska turister i Phuket bråk blir viralt på sociala medier – VIDEO

Phuket -

Phukets turistpolis har släppt ett uttalande efter att en video med utländska turister som verkar slåss har blivit viralt på sociala medier.

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express att Phuket City Police underrättades om händelsen klockan 10:50 torsdagen den 29 juni. Händelsen inträffade på Montri – Phang Nga Road nära ett postkontor i Phukets gamla stadsdel, Talad Yai. Den anonyma personen som ringde polisen sa att en grupp berusade turister kämpade fysiskt om ett okänt problem.

Phuket Tourist Police och Phuket City Police gick snabbt till platsen innan de pratade med turistgruppen i fråga. Den oidentifierade gruppen av utlänningar uppgav för polisen att en av deras vänner vägrade gå tillbaka till sitt hotell trots att han var för berusad. Personer som såg händelsen trodde att de slogs. De utländska turisterna hävdade dock att det inte förekom något riktigt bråk och att det bara var en "vänlig" men "pirrig" diskussion mellan kompisar.

Utländska turister tackade polisen innan de gick därifrån. Polisen i Phuket beslutade att inte väcka åtal och har informerat allmänheten om att ingen skadades eller var i riskzonen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.