UPPDATERING: Bangkok flytta fram MP erkänner att ha överfallit kvinna i Chonburi

Thailand-

En parlamentsledamot i Bangkok från Move Forward Party medgav att han nyligen misshandlade en kvinna i Chonburi när han reste mellan Pattaya och Sri Racha.

Vår tidigare historia:

A Bangkok-kvinna, 26, lämnade in en anmälan till Borwin-polisen i Chonburi onsdagen (28 juni)th).

Nu till uppdateringen:

Move Forward-partiets parlamentsledamot identifierad som Sirin Sanguansin gjorde ett officiellt uttalande på torsdagen (29 juni)th). Han postade ett meddelande på sin Facebook-sida där det stod "Jag är mycket ledsen för händelsen. Först var jag sen med att ta upp händelsen och klargöra situationen eftersom jag nyligen hade en mindre olycka med huvudskador. Jag ber om ursäkt till A (fiktivt namn), till hennes familj och till alla människor som har stöttat mig.”

"Jag går nu in i en juridisk process med polisen och är under utredning av Move Forward Party. Jag är beredd att acceptera alla straff för det jag har gjort”, tillade Sirin.

"En del av nyheterna som rapporterats om händelsen är inte sanna. Varken jag själv eller A har gett någon information till någon reporter, bara polisen och Move Forward Party. Mr. Sirin förklarade.

"Jag är mycket ledsen och ber om ursäkt till alla som påverkades av denna incident," sade Sirin.

TPN-media noterar att Sirin inte direkt klargjorde vad han gjorde eller inte gjorde, och lämnade det som en fråga för polisen och Move Forward Party. Move Forward Party släppte inte något formellt uttalande vid presstid, bara att situationen var under granskning av seniora partiledare.

Nyligen, en annan parlamentsledamot från Move Forward Party greps för rattfylleri i Bangkok och gick med på att avgå.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.