Phuket varnade för mer kraftiga regn, hård vind och vågor

Phuket -

Southern Meteorological Center (västkusten) utfärdade en varning på lördagen (1 juli) för kraftigt regn, stark vind och vågor för Andamanområdet inklusive Phuket.

Från juli 1st till juli 2nd2023 råder en stark sydvästmonsun över Andamansjön och Thailands södra västkust. Detta kan orsaka kraftigt regn i vissa områden. De drabbade områdena inkluderar Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. Människor bör vara medvetna om eventuella svåra väderförhållanden.

Vågorna i Andamansjön är upp till tre meter höga och mer än tre meter höga i åskväder. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och undvika områden med åskväder. Små båtar bör hållas på land.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.