Chockerande Don Mueang Airport Amputationsincident med rörlig gångväg var inte det första senaste problemet

Bangkok -

En ung pojke har avslöjats för att nyligen ha ådragit sig skador efter att hans fot fastnat i en rörlig gångväg på Don Mueang International Airport.

Nyheten delades till allmänheten efter en kvinnlig passagerare på Don Mueang International Airport tappade underbenet efter att hon ramlade ner och fastnade i en rörlig gångväg på torsdagsmorgonen29 juni 2023.

En thailändsk kvinna, vars namn undanhållits, skrev på sociala medier att den 19 junith den här månaden var hon och hennes unge son på Don Mueang International Airport. Medan de var på gångvägen fastnade plötsligt hennes sons fot i den rörliga gångvägen. Hans fot togs bort från enheten men han fick fotskador och var tvungen att sy 11 stygn.

Hon sa att hon höll hans hand på gångvägen men han kan ha stått för nära sidan av gångvägen. Hans skor var gjorda av gummi som kan ha fastnat i enheten. När hans fot fastnade slutade gångvägen genast att röra sig. Det tog ungefär en halvtimme att ta bort hans fot.

Den unge pojken fick inga permanenta benskador på sin fot men den skakande händelsen upprörde familjen.

Samtidigt postade en annan användare av sociala medier den här skärmdumpen som han säger var samma morgon som den stora amputationsincidenten som visade att hans skosnöre satt fast i gångvägen. Han hävdade att personalen var långsam med att svara för att hjälpa honom och verkade inte bry sig. Han kritiserade också deras övergripande kundservice.

Sonen till den oidentifierade kvinnan vars vänstra ben fastnade och amputerades under knät har publicerat ett inlägg för allmänheten på sociala medier idag, den 30 juni. Han uppgav att han och familjen fortfarande försöker komma till rätta med omständigheternas verklighet, och noterade att flygplatsen säger att de kommer att tillåta familjen att granska CCTV, men när hans inlägg ännu inte hade tillhandahållit det, och han kallade dem långsamma .

Han tog också upp situationens fasa, där familjen såg personalen bära hans mammas avhuggna ben i en skumlåda från platsen. Hans mamma har inte heller varit lika bekymrad över smärtan från händelsen utan smärtan av att leva sitt liv med bara ett ben utan hennes egen förskyllan.

Sonen uppgav också att familjen är orolig över kallbrand och infektion men att flygplatsen har lovat att betala alla medicinska avgifter relaterade till händelsen inklusive att anlita en psykiater. Sonen tackade allmänheten för deras utgjutande av stöd och hoppades att händelsen skulle utredas öppet och öppet av relevanta myndigheter.

Samtidigt har tjänstemän från Don Mueang flygplats tillfälligt stängt av alla gångvägar och utför underhåll och granskningar av dem alla. De överväger enligt uppgift att helt ersätta hela flygplatsens gångvägssystem som en nödåtgärd, och noterar att de nuvarande gångvägarna ursprungligen installerades 1996 av ett välrenommerat japanskt företag och skulle bytas ut 2025.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.