Dugong hittad död i Krabi

MGR

Krabi –

Ytterligare en dugong hittades död på en strand i Krabi, den sjätte döda dugongen i Krabi i år.

Chefen för Hat Nopparat Thara Mu Ko Phi Phi National Park i Krabi Mrs. Rakchanok Paenoi berättade för Phuket Express denna vecka att hon underrättades av nationalparkens personal att de hade hittat en död dugong på Tab Kaek Beach i nationalparkens område .

Dugonghonan vägde 140 kilo och var 204 centimeter lång. Inga sår hittades på den döda dugongen. Det togs till Marine Resources Research Center för att hitta dess dödsorsak. Det har rapporterats att detta är den sjätte döda dugongen som hittats i Krabi i år.

Här är några andra olyckliga fall nyligen:

En dugong på 280 kilo hittades död i Krabis hav.

En huvudlös dugong hittades på en strand i Nuea Klong-distriktet.

En dugong hittades död på en strand på Lanta Island.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.