Skakningar kändes efter jordbävningsrapporter i Phitsanulok

Phitsanulok, centrala Thailand –

En jordbävning rapporterades strax efter midnatt idag i Phitsanulok med flera skakningar som kändes av invånare och de i de drabbade områdena.

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterade efter midnatt (29 junith) av en jordbävning som mätte 4.5 på Richterskalan på cirka fem kilometers djup i Pailom i Bang Krathum-distriktet.

Skakningar kändes i Phitsanulok och närliggande provinser i Phichit, såväl som Kamphaeng Phet. Vissa skador har rapporterats i Mueang Phichit, såsom husväggar och en stupa i ett tempel med mindre sprickor. Skadorna har dock inte påverkat huvudkonstruktionerna.

Den thailändska regeringens PR-avdelning, även känd som NNT, hade detta att säga om morgonbävningen:

Under de tidiga timmarna den 29 juni drabbade en jordbävning som mätte 4.5 på Richterskalan Phitsanulok-provinsen, närmare bestämt i Bang Krathum-distriktet.

Jordbävningen, som inträffade på 5 kilometers djup, rapporterades först klockan 00:33 lokal tid av tremorövervakningsavdelningen.

Skalvets epicentrum låg i Phai Lom-distriktet. Koordinaterna för jordbävningen angavs som 16.558 grader nordlig latitud och 100.368 grader östlig longitud.

Inom några minuter efter händelsen utfärdade Meteorologiska avdelningen ett officiellt meddelande som beskriver den seismiska aktiviteten. Skakningarna märktes inte bara i Phitsanulok utan sträckte sig även till provinserna Phichit och Kamphaeng Phet.

Rapporter från Phichit stadsdistrikt avslöjade att flera underdistrikt hade upplevt jordbävningens skakningar, med Bang Krathum i Phitsanulok identifierad som epicentrum. Effekterna av darrningen märktes särskilt i närliggande områden, inklusive stadsdelen Phichit.

För närvarande är räddningsteam från Phitsanulok på plats och bedömer skadorna.

Nyligen rapporterades en jordbävning på måndagsmorgonen (19 juni) i Myanmar med skakningar som kändes så långt bort som till Bangkok och Nonthaburi.

https://tpnnational.com/2023/06/19/tremors-felt-in-bangkok-after-earthquake-reports-in-myanmar/

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.