Phuket-polisen letar efter beväpnad man som avlossade skott i lotteributiken vid fullt dagsljus

Phuket -

En lotteributik i Phuket Town har hotats av en oidentifierad beväpnad man som skjuter kulor genom skyltfönstret mitt på ljusa dagen.

Phuket City Police underrättades om händelsen klockan 8:00 på torsdagen (29 juni) i en lotteributik nära Kaset Market (Public Fresh Market 2) i Talad Yai, Phuket Town. De gick till platsen för att hitta fyra skotthål i glasskyltfönstret.

Butiksvaktmästaren, vars namn undanhölls av polisen för deras säkerhet, sa tre dagar innan det fanns en man som försökte med våld öppna butikens dörr. Han sa att han ville träffa hennes son som inte var där vid den tiden, vilket fick mannen att lämna utan en konfrontation. I morse den 29 juni såg hon samma man igen innan han öppnade eld in i butiken och rusade iväg. Lyckligtvis skadades ingen.

Hon trodde att detta kan bero på att hennes son lånade pengar, ett belopp på drygt 3,000 XNUMX baht, från mannen, men hennes son sa att hans flickvän redan hade överfört de skyldiga pengarna tillbaka till mannen. Hon känner dock inte till några mer specifika detaljer mellan de två parterna och hennes son var inte närvarande vid tidpunkten för utredningen.

Polisen i Phuket City kontrollerar CCTV-bilder för att hitta den beväpnade mannen. De planerar också att prata med butiksägarens son för att fastställa det exakta motivet till brottet, och uppger att dådet var motbjudande och i ett välbefolkat område under morgonrusningen.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.