Phuket officiell varnar för falsk Phuket Ombudsman Facebook-sida

Phuket -

En Phuket tjänsteman har varnat för en falsk Phuket Ombudsman Facebook-sida som påstår sig vara en advokat som ger juridisk rådgivning.

Tjänstemän utfärdade en varning på måndagen (27 junith). De uppger att det finns en falsk Facebook-sida som har påstått sig vara Phukets ombudsman (Damrong Dhamma Centre). En administratör för sidan påstod sig vara en advokat som ger råd men för pengar.

Phuket Express noterade att ombudsmannens kontor eller Damrong Dhamma Center är regeringskontor som drivs under inrikesministeriet. Detta kontor tillhandahåller GRATIS hjälp till personer som lämnar in klagomål om något där de tror att de inte fått rättvisa. Varje provins har ett sådant kontor.

Phukets ombudsmanskontor (Damrong Dhamma Centre) har bekräftat att de inte ger hjälp via någon Facebook-sida. De har inga frivilliga advokater på kontoret och ingen policy att begära pengar eller något i gengäld från personer som lämnar in klagomål.

Den som vill lämna in klagomål vänligen kontakta:

E-post: [e-postskyddad] or

Gå in till Phuket Administration Center (New Provincial Hall) på Tha Kreang Road i Talad Nuea, Phuket Town eller

Ring: 076-213203 | Hotline 1567 24 timmar om dygnet

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.