Passagerare på Don Mueang flygplats tappar benet efter att ha fastnat i en rörlig gångväg

Bangkok -

En kvinnlig passagerare på Don Mueang International Airport har tappat underbenet efter att hon ramlade ner och fastnade i en rörlig gångväg i morse.

Don Mueang International Airport berättade för associerade thailändska medier att tidigt på torsdagsmorgonen (29 junith), CCTV-filmer i närheten visar att den oidentifierade kvinnan befann sig på en rörlig gångväg vid södra korridoren mellan pir 4 – pir 5 i inrikesterminal 2. Kvinnan var på väg till Nakhon Si Thammarat i södra Thailand.

Enligt CCTV-filmerna verkade ett bagagestycke träffa hennes vänstra ben vilket fick henne att falla ner. Hennes ben sögs in i den rörliga gångvägen efter fallet, vilket gjorde att hon omedelbart tappade sitt nedre vänstra ben inför chockade passagerare och närliggande flygplatspersonal. Hon fördes till ett närliggande sjukhus för akut medicinsk hjälp men räddningsteam på plats bekräftade att hennes vänstra ben hade amputerats från knät till följd av olyckan.

Hennes namn, ålder och nationalitet undanhölls av Don Mueang flygplats, med hänvisning till hennes integritet i denna känsliga tid.

Den rörliga gångvägen har nu tillfälligt stängts medan ingenjörsteam kontrollerar utrustningen för att hitta den exakta orsaken till olyckan. Don Mueang International Airport har redan öppet bett om ursäkt för händelsen och säger att ekonomisk ersättning kommer att betalas ut till den skadelidande.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.