Kontroversiellt förslag om Thailands turistavgift försenat igen

Thailand -

Insamlingsavgiften på 300 baht har skjutits upp till 1 januarist nästa år.

Vår tidigare historia:

Thailand planerar att samla in en "landavgift" på 300 baht för alla utländska turister under "Amazing Thailand New Chapter" turismförstärkningskonceptet, rapporterade en talesman för regeringen den 12 januarith2022

Den nationella turistpolitiska kommittén, under ministeriet för turism och sport, godkände ett förslag om att ta ut en avgift på cirka 10 USD, eller cirka 300 baht, på utländska turister som reser in i Thailand som en del av fonden för främjande av turism, inklusive turistolycksförsäkring och medel till drabbad arbetskraft och företagare vid en finansiell kris.

Den thailändska turist- och idrottsministern bekräftade att 300-bahts "landinträdesavgift" för alla utländska turister som besöker landet så småningom skulle genomföras, och betonade att den skulle användas för turistförsäkringar och en nödfond för de som reser i landet.

Ministeriet för turism och sport har beslutat att skjuta upp insamlingen av en 300-bahts "landinträdesavgift" till det fjärde kvartalet i år och planerar att föreslå att registreringen för "Thailand Pass" avbryts.

Insamlingsavgiften på 300 baht förväntas träda officiellt i kraft i juni i år.

Nu till uppdateringen:

Den vaktmästare ministern för turism och sport Piphat Ratchakitprakarn sa till thailändska medier, "Vi har kommit överens om att skjuta upp 300-bahts insamlingsavgift för "landinträde" som tidigare förväntades träda i kraft denna månad till 1 januarist nästa år."

"När de anländer till Thailand måste turister betala en avgift på 300 baht för flygplanstransport och 150 baht för sjötransport. Avgiften kommer inte att tas ut från utlänningar med gränspass, arbetstillstånd och spädbarn yngre än två år”, tillade Mr. Piphat.

Det specifika skälet till det framtida uppskjutandet gavs inte, men spekulerades vara en mängd olika frågor, inklusive ett byte av en thailändsk regering och frågor som tidigare försökte avgöra hur man både behandlar avgiften och hur man korrekt identifierar de som har ett undantag. Planen har också varit enormt impopulär hos både turister och turismbaserade företag.

Den ursprungliga artikeln dök upp på vår systerwebbplats TPN National News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/