Kinesisk man arresterad i Phuket för att ha varit en reseguide

Phuket -

En kinesisk man greps efter att han påstås ha arbetat som reseledare.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de denna vecka har arresterat Wang Kua Cheng (namn översatt från thailändska), 43, kinesisk medborgare. Han greps på Dibuk Road framför Mongkol Nimit-templet i Phukets gamla stadsdel.

Han fördes till Phukets polisstation. Han åtalas för att ha arbetat utan tillstånd och vara reseledare utan licens.

En reseguide är en skyddad thailändsk sysselsättning, konstaterar The Phuket Express, och utlänningar kan inte ens få ett arbetstillstånd för att lagligt vara det. Det här är inte den första utlänningen som fångats i Phuket som påstås ha arbetat illegalt på sistone som du kan se nedan.

En 30-årig illegal kambodjansk reseguide greps i Phuket.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.