Båtbesättningsmedlem uppges saknas nära ön i Phuket

Phuket -

En båtbesättningsmedlem har enligt uppgift försvunnit efter att han föll från en fiskebåt nära Racha Yai Island.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att de kontaktades av en fiskebåt på onsdagen (28 juni)th) eftermiddag. De rapporterade till tjänstemän att en båtbesättningsman hade fallit från båten medan båten var nära Racha Rai Island.

Båtbesättningen heter Chanarong Thonglam, thailändsk medborgare, 37, som är båtmekaniker. Fiskebåtens kapten skickade en förfrågan till andra fiskebåtar i närheten för att hjälpa till med sökandet men de lyckades inte hitta honom.

Under presstiden fortsätter sökningen men vädret är fortfarande tufft i Phuket och södra Thailand.

Thai Meteorological Department (TMD) har varnat för regn och möjliga översvämningar i norra och nordöstra delarna av Thailand tillsammans med starka vågor i Andamansjön i söder.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.