Thailändska regeringskoalitionspartners att träffas i helgen om talmannens position

Thailand -

Move Forward-partiet sköt upp och bokade om ett möte med Pheu Thai Party för att diskutera den viktiga ståndpunkten i parlamentets talman.

Detta är ett framträdande steg för regeringen att bilda och välja en premiärminister och den fortfarande bräckliga koalitionen att fortsätta.

Den ställföreträdande taleskvinnan för Move Forward-partiet Pukkamon Noonanant berättade för reportrar via en LINE-grupp sent på tisdagen sent på kvällen (27 juni)th) att partiet har skjutit upp mötet som ursprungligen var planerat till onsdagen (28 junith) med Pheu Thai-festen. Från och med presstid har mötet flyttats till söndagen den 2 juni.

Man tror att uppskjutningen beror på ett möte i Pheu Thai Party måndagen (27 junith). De har insisterat på att de vill ha parlamentets talmansposition och de måste ha 14 kabinettsplatser och representanthusets talman. Detta är en del av att de förblir koalitionspartner till Move Forward Party.

Samtidigt har Move Forward Party insisterat på att parlamentets talmansposition måste vara en plats för det parti nummer ett som fick flest platser i valet, själva. De har internt kommit överens om att nominera Padipat Suntiphada, en valkrets MP för Phitsanuloke, till parlamentets högtalare. Pheu Thai, parti nummer två när det gäller parlamentsplatser, har dock ännu inte gått med på detta.

Mötet söndag är kommer att ske en dag innan parlamentet sammanträder för första gången sedan den nya regeringen bildades.

Håll ögonen öppna för TPN-media för ytterligare uppdateringar om bildandet av den nya thailändska regeringen.

Den ursprungliga artikeln dök upp på vår systerwebbplats som ägs av TPN Media.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/