Thailändska ungdomar uppmanar Pheu Thai att befria landet från illegala droger och återkriminalisera marijuana

FOTO: Matichon

Nationellt —

En grupp thailändska ungdomar föreslog måndagen den 26 juni 9 förslag till Pheu Thai-partiet i ett försök att bekämpa drogproblem över hela landet.

En grupp unga thailändare besökte Pheu Thai Partys högkvarter på måndagen för att lämna in sin petition angående landets rasande narkotikafrågor.

Idag, den 26 juni, är det den internationella dagen mot narkotikamissbruk och olaglig handel eller World Drug Day.

Julapan Amornwiwat, en parlamentsledamot för Chiang Mai-provinsen, och Linthiporn Warinwatchararoj, en partilistad parlamentsledamot och biträdande generalsekreterare för partiet, accepterade petitionen å Pheu Thai-partiets vägnar.

Framställarna sa att de vill se att Pheu Thai omedelbart följer deras nio förslag som ungefär inkluderar:

  1. Ändra lagarna för att tillåta användning av beslagtagna tillgångar från narkotikahandel för att bygga utbildningslokaler för att bekämpa drogberoende.
  2. Reformera utbildningssystemet och läroplanen både i och utanför klassrummen för att ge ungdomar aktuell kunskap mot droger.
  3. Office of the Public Sector Development Commission, under justitieministeriet, bör fungera som en lyssnande enhet, som samlar in allmänna åsikter och feedback, samtidigt som det är ett centralt nav för att samla kunskap för att ta itu med narkotikamissbruksfrågor.
  4. Överväg omklassificeringen av marijuana som ett kontrollerat narkotiskt ämne med nödvändiga åtgärder för att förhindra dess missbruk, vilket i huvudsak skulle återkriminalisera växten.

Som svar på petitionen sa Julapan att drogproblemen hade börjat förvärras efter kuppen 2014 där den thailändska regeringen i Pheu störtades av den nu tillfälliga premiärministern general Prayut Chan-o-cha.

Han tillade, "Saker var ännu värre efter att Prayuts regering beslutade att avkriminalisera marijuana utan att ha nödvändiga förebyggande åtgärder."

Pheu Thai-partiet som den näst största koalitionspartnern är engagerade i att utrota olagliga droger och ansåg att marijuana borde omklassificeras som en kontrollerad substans, som endast bör användas för medicinska ändamål, sade han.

"Som en del av samarbetet mellan Move Forward Party och Pheu Thai Party har vi föreslagit inrättandet av en arbetsgrupp specifikt inriktad på drogförebyggande. Dagens förslag kommer att presenteras för arbetsgruppen för vidare behandling”, lovade Julapan.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.