Den thailändska meteorologiska avdelningen varnar för regn, översvämningar och starka vågor

Thailand -

Thai Meteorological Department (TMD) har varnat för regn och möjliga översvämningar i norra och nordöstra delarna av Thailand tillsammans med starka vågor i Andamansjön i söder.h.

TMD meddelade på tisdagen (27 juni) att Thailand har mer regn med kraftiga regn i norr och nordost. Människor bör vara medvetna om risken för snabba översvämningar, särskilt nära berg och flodområden, särskilt i de norra och nordöstra delarna av Thailand.

Vågorna i övre Andamansjön är upp till två meter höga och kan bli mer än två meter höga i åskväder. Båtar bör framskrida med försiktighet och undvika områden med åskväder.

Thailand har haft en något lugn regnperiod hittills, men den inspekteras för att intensifieras under de kommande månaderna, enligt TMD. Traditionellt brukar september vara den blötaste månaden på året.

Regnperioden i Thailand började officiellt i slutet av maj, som vi berättade här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.