Internationella kryssningsfartyg lyfts fram som viktiga bidragsgivare till thailändsk turism

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thai Maritime Enforcement Command Center (TMECC) har rapporterat att sedan slutet av 2022 har totalt 83 internationella kryssningsfartyg som transporterar mer än 310,000 2 passagerare genererat över XNUMX miljarder baht i turismrelaterade intäkter för Thailand.

Marinens befälhavare amiral Choengchai Chomchoengpaet, som fungerar som ställföreträdande chef för TMECC, avslöjade dessa siffror samtidigt som han lyfte fram de betydande ekonomiska effekterna av kryssningsturism på landet.

Den registrerade statistiken omfattar perioden från oktober 2022 till idag, under vilken TMECC har ansvarat för att säkerställa säkerheten för turister ombord på kryssningsfartyg som anländer till Andamansjön och Thailandsbukten. Detta engagemang för säkerhet ligger i linje med regeringens policy för främjande av turism, som syftar till att ge en säker och njutbar upplevelse för besökarna.

Amiral Choengchai gjorde anmärkningarna när han observerade en medicinsk evakueringsövning utförd av cirka 5,000 1,600 passagerare och XNUMX XNUMX besättningsmedlemmar ombord på Royal Caribbean Internationals Spectrum of the Seas, ett Miami-baserat kryssningsfartyg. Denna övning, den första i sitt slag som hölls i Thailand, underströk TMECC:s engagemang för beredskaps- och säkerhetsprotokoll.

När avslutningen av högturistsäsongen i Thailands kustområden närmar sig betonade amiral Choengchai att fler övningar kommer att följa när den nya turistsäsongen börjar i september. Dessa övningar bidrar till TMECC:s svar på en nyligen genomförd inspektion av Internationella sjöfartsorganisationen (IMO), som identifierade områden för förbättring.

IMO:s bedömning visade på behovet av en specifik organisation som övervakar sjösökningar och räddningar i händelse av en större katastrof som involverar stora passagerarfartyg. Den betonade också nödvändigheten av en standardoperationsplan och regelbundna övningar av planen. Som svar har TMECC utvecklat sin första sök- och räddningsoperationsplan för incidenter med stora fartyg. Planen är för närvarande under granskning av Office of the Search and Rescue Commission.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.