DMCR varnar för giftig manet i Krabi

Krabi –

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) har varnat för giftig manet nära en pir i Ao Nang.

DMCR-officerarna berättade för Phuket Express att de denna vecka hittade farliga boxmaneter, även kända som havsgetingar, nära Ao Nam Mao-piren i Ao Nang.

Tjänstemän rådde de som stupade att vänligen använda vinäger för att tvätta det drabbade området av huden i minst 30 sekunder och att inte tvätta den drabbade huden med dricksvatten eller alkohol för att förhindra allergiska reaktioner.

Giftiga maneter i södra thailändska hav är en fara vid olika tider på året, vilket framgår av vår liknande bevakning nedan:

Många utländska simmare vid Phukets stränder har skadats av giftiga maneter, säger thailändska myndigheter.

Phukets livräddare har varnat simmare för portugisisk man-of-war, en typ av giftig manet.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.