Bästa nationella Thailands berättelser från den gångna veckan: Tidigare Chiang Rai Cave Rescue Guvernör avlider, och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 19 juni 2023, till söndagen den 25 juni 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var! Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

  1. En jordbävning rapporterades på måndagsmorgonen (19 juni) i Myanmar med skakningar som kändes så långt bort som till Bangkok och Nonthaburi.

Inga skador eller personskador rapporterades omedelbart i Thailand.

2. En taiwanesisk man som gick in i Nan Immigration Office arresterades med 3,971 XNUMX dagars överseende.

Han bad poliserna om detaljer om att eventuellt stanna längre i kungariket Thailand, trots att han stannat kvar i många år.

3. En algerisk man greps i Bangkok för 251 dagar efter att ha stannat kvar på sitt lagliga visum efter att han påstås ha försökt klä sig till kvinna för att undvika thailändska immigrationstjänstemän.

Poliser arresterade en 38-årig algerisk man, som var förklädd till kvinna, på ett bostadsområde i Bueng Kum.

4. Den före detta guvernören i Chiang Rai som var känd för att ha övervakat den dramatiska grotträddningen av ett ungdomsfotbollslag, Narongsak Osottanakorn, som för närvarande var positionerad som Pathum Thani-guvernör, gick bort i cancer vid 58 års ålder.

Han överfördes senare för att tjäna som guvernör i Phayao och Lamphang innan han flyttade till Pathum Thani. Vila i frid.

5. En brandsläckare som användes under en brandövning i skolan exploderade och dödade en skolpojke och skadade fem andra på en allmän gymnasieskola i Bangkoks Dusit-distrikt fredag ​​morgon den 23 juni.

Koldioxidbrandsläckaren exploderade plötsligt under en brandövning, vilket resulterade i att en skolpojke dog och fem andra elever skadades. Brandövningar har ställts in i Bangkoks skolor efter händelsen.

6. Premiärministern har uttryckt tacksamhet till thailändska medborgare för den gemensamma ansträngningen att främja Thailands södra ö-provinsen Phuket i sitt anbud om rätten att vara värd för Specialized Expo 2028, kallad "Expo 2028 Phuket Thailand."

Serbien vann rättigheterna till mässan.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.