Phukets största berättelser från den senaste veckan: Två dödsfall i Patong Hill Road olycka och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 19 juni 2023 till söndagen den 25 juni 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En kinesisk turist i Phuket som hade förlorat kontakten med sin familj i mer än 45 dagar har återförenats med dem igen efter att sociala medier hjälpte till att föra dem samman.

En barmhärtig samarit på sociala medier nämnde att de såg honom på ett varuhus i Wichit nästan varje dag. Det var dock oklart varför de var på centret dagligen.

2. Två personer dödförklarades efter att en lastbil körde in i en pickup på Patong-kullen i eftermiddags.

CCTV-bilder visar att lastbilen tappade kontrollen när den kom nerför backen innan den kraschade in i pickupen som kom uppför backen.

Polisen har påmint allmänheten om de oöverkomliga tiderna för stora fordon som tillåts på Patong Hill efter att två personer dödförklarats efter att en lastbilschaufför tappat kontrollen och kört in i en pickup.

Stora fordon (stora lastbilar och bussar) är förbjudna från 6:00 till 9:00 och från 4:00 till 10:00 på Patong Hill.

3. En 36-årig spansk man med en Interpol Red Notice flaggad mot sitt namn arresterades på Phukets internationella flygplats efter att ha anlänt från Singapore.

Den 36-årige spanske mannen anlände till Phukets internationella flygplats från Singapore.

4. Två thailändska turister som besökte en berömd strand i Phuket erkände senare för polisen att de gick med på att röka cannabis som de fick av strandförsäljare och sedan när de var berusade misstänkte de felaktigt att de blivit rånade av samma försäljare.

Två strandförsäljare har varnats av Phuket-polisen efter att två thailändska turister som besökte Paradise Beach erkände för polisen att de gick med på att röka cannabis som de fått av strandförsäljare.

Cannabis fortsätter att driva många samtal på nätet med polariserande åsikter om hur det ska användas.

5. Oron har ökat efter att bilder på dykare som rörde sjöstjärnor under havet i Phuket blev virala på thailändska sociala medier.

Enligt marina kustlagar avsedda att skydda miljön riskerar de två kinesiska turisterna straff på upp till två års fängelse eller böter på upp till B200,000 XNUMX, eller bådadera

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.