Huvudlös manlig kropp saknas också båda händerna hittades flytande nära Phi Phi-öarna

Krabi –

En manskropp som saknar både hans huvud och händer har hittats flytande nära Phi Phi-öarna i Krabi.

Krabis marinpolis berättade för Phuket Express att de underrättades om det ohyggliga fyndet under den gångna helgen av personalen på Hat Nopparat Thara – Mu Ko Phi Phi National Park.

Första insatser anlände till platsen cirka 500 meter väster om Phi Phi Lay Island. Manskroppen började sönderfalla och hans huvud och händer saknades. Tatueringar där det stod "far" och "mamma" hittades på baksidan av hans ena axel.

Polisen tror att mannen dog minst fem dagar innan hans kropp hittades och troddes vara av asiatisk härkomst. Hans dödsorsak och identitet utreds av relevanta myndigheter.

Detta är inte den första kroppen som nyligen upptäckts flytande i thailändska vatten.

Bara några veckor innan, en lokal fiskare hittades flytande avliden i havet nära Thalang i vad polisen ansåg var en olycka medan han fiskade ensam.

Förra månaden hittades en rysk turist flytande i havet avliden nära Patong efter att ha blivit slagen av fötterna av en våg och blivit bortsköljd när han tog en selfie.

I mars i år en rumänsk man som hade försvunnit under dykning och som myndigheterna letade efter i nästan två månader hittades avliden i havet.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.