Två kinesiska turister officiellt åtalade efter sjöstjärneincident i Phuket

Phuket -

Oron har ökat efter att bilder på dykare som rörde sjöstjärnor under havet i Phuket blev virala på thailändska sociala medier.

Frågan har aktualiserats av Facebooksidan 'Monsoon Garbage Thailand' tidigare i veckan.

De publicerade foton med ett meddelande som avslutade, "Olagliga reseföretag med illegala reseguider finns runt Racha Island (i Chalong-området) . Denna speciella händelse inträffade i torsdags (22 junind) på eftermiddagen. Vi fick ett videoklipp från en barmhärtig samarit. Dykare i videoklippet verkade plocka upp sjöstjärnor och tog bilder. Vissa dykare klättrade till och med på korallrev.”

De har uppmanat relevanta myndigheter att utreda händelsen som ägde rum under de senaste dagarna.

Situationen drog till sig personlig uppmärksamhet av den thailändska vaktmästaren för naturresurser och miljö, Varawut Silpa-archa, som instruerade relevanta myndigheter att engagera sig och undersöka incidenten som ägde rum på Koh Racha Yai.

Reseföretaget befanns vara lagligt, men var nybildat och på sin första turné någonsin, the Jinyang Holiday Group Co Ltd. De bad formellt om ursäkt för händelsen och sa att det var en värdefull läxa för deras nya företag. Det var inte klart om företaget skulle ställas inför rättsliga åtgärder och beskrevs som samarbetsvilligt med myndigheter.

När det gäller turisterna identifierades tre kinesiska turister som personerna i den virala videon som rörde och höll liv i havet, även om endast två har förvandlat sig till polis. Dessa två identifierades som Qin Sanyang och Zhang Wen.

Enligt marina kustlagar som är avsedda att skydda miljön, de två kinesiska turisterna riskerar straff på upp till två års fängelse eller böter på upp till B200,000 XNUMX, eller both, noterar TPN media.

När det gäller den tredje turisten söker myndigheterna fortfarande efter denna oidentifierade person.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.