Tidslinjen mot Thailands nya regering

Information om en tidslinje som leder till datumet då Thailands 30:e premiärminister kommer att väljas har släppts av arbetsgruppen för politisk koordinering och mottagning av klagomål under representanthusets talmans kontor.

Processen sattes igång på måndagen (19 juni), när valkommissionen (EG) formellt godkände resultatet av det allmänna valet den 14 maj för både valkretsbaserade riksdagsledamöter och tillträdande parlamentsledamöter på partilistan. Alla 500 tillträdande parlamentsledamöter godkändes.

Från den 20-24 juni kunde de nu godkända parlamentsledamöterna besöka valkommissionens kontor för att hämta intyget som bekräftar deras valvinst. MP kunde sedan ta med dokumenten till representanthusets sekretariat för att anmäla sig. Riksdagsledamöter kan även fortfarande anmäla sig till tjänst efter söndagen (25 juni).

Parlamentet måste sammanträda inom 15 dagar efter det att valresultatet godkänts. Detta innebär att datumet för det första parlamentsmötet kan infalla var som helst från och med nu till den 3 juli.

Inom 10 dagar efter att parlamentet har samlats och dess ledamöter har deltagit i sitt första formella möte kommer representanthuset att hålla sitt första möte. Den här dagen kommer parlamentsledamöter att avlägga sin ed och välja representanthusets talman. Detta datum kommer att infalla mellan 4 juli och 12 juli, även om de ursprungliga förväntningarna var 4 juli.

Skulle ett kungligt kommando som utser representanthusets talman, den förste vice talmannen och den andre vice talmannen sedan tillkännages i Statstidningen, kommer ett gemensamt parlamentariskt möte mellan över- och underhuset att hållas.

Detta möte kommer att avgöra den person som parlamentet anser bör utses till premiärminister. Som ett exempel, löst baserat på tidsramen och utvecklingen under mandatperioden för det 25:e representanthuset, om det kungliga kommandot tillkännages den 10 juli, kan det gemensamma parlamentariska mötet då planeras till den 15 juli.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/