Phukets flygplats håller fullskalig nödövning

Phuket -

Phukets flygplats höll en fullskalig nödövning: PEMEX 2023.

Phukets internationella flygplats höll den fullständiga nödplanen kallad fullskalig träning: PEMEX 2023 på fredag ​​(24 juni)th). Borren lanserades officiellt av Phukets viceguvernör Arnuparp Rodkhwan Yodrabam. Övningen var på andra våningen i Inrikesterminalen.

Övningen inkluderade räddning av överlevande, aktiv skytteträning, sabotage, mordbrand, gisslan och säkerhetsträningsscenarier för masskjutning.

Phukets internationella flygplats bad om samarbete från allmänheten inne i terminalen för att INTE ta några foton eller spela in videor av övningen på grund av att allmänheten utanför möjligen hade ett missförstånd att övningen bara var träning och inte en riktig incident.

Personerna som syns på dessa bilder är alla skådespelare och räddningspersonal tillsammans med polis, brandkår och flygplatspersonal.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.