PM tackar alla sidor trots misslyckat bud på Expo 2028

BANGKOK (NNT) – Premiärministern har uttryckt tacksamhet till thailändska medborgare för den gemensamma ansträngningen för att främja Thailands södra ö-provinsen Phuket i dess anbud om rätten att vara värd för Specialized Expo 2028, kallad "Expo 2028 Phuket Thailand."

Anucha Buraphachaisri, vaktmästarregeringens talesman, avslöjade att premiärminister Gen Prayut Chan-o-chas tacksamhetsuttryck kom trots att Thailand inte vann anbudet.

Premiärministern erkände enheten och samarbetet mellan statliga myndigheter, den privata sektorn, allmänheten och lokala samhällen.

Specialized Expo 2027/2028, med temat "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity", såg olika intressenter samlas för att presentera sin vision och främja Thailands beredskap att organisera evenemanget. Serbien valdes dock till värd för Specialized Expo, som premiärministern uttryckte sina gratulationer till.

Anucha indikerade vidare att trots att han inte valts ut som värd, understryker den visade förberedelsenivån samarbetet inom alla sektorer. Detta säkerställer att Phuket-provinsen förblir engagerad i sin långsiktiga utvecklingsplan med fokus på hållbarhet över flera aspekter, inklusive infrastruktur, ekonomisk utveckling och inrättandet av ett omfattande medicinsk servicecenter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.